Біблійні роздуми

Братерський докір

15 Серпня 2017, 18:58 2428 о. Роман Лаба, OSPPE
Ісус і учні

Роздуми до Слова Божого на середу ХІХ звичайного тижня, рік І

Авва Доротей, важкого брата в спільноті радив сприймати як Лікаря, який вказує на зранені місця мого серця і моєї історії. Думка глибоко євангелічна – в спільноті ми є один для одного лікарями, бо часто навіть цього не бажаючи, лікуємо наші спільні хвороби: егоїзм, хворі амбіції, заздрість, дратівливість, ітд.

Сьогоднішнє Євангеліє вказує на ще один сильний лікувальний засіб – братерський докір. Євангеліє зовсім не повчає прикривати очі на гріхи свого ближнього, навіть, якщо вони вчиненні проти тебе. Чому? Тому що це шкідливо для твого брата. В любові потрібно йому сказати про ту чи іншу образу. Може не випадково грецьке слово еленксон – «докори» фонетично нагадує слово елейсон – «пробач», «помилуй». Докір без любові буде вбиваючим моралізмом.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ПІДТРИМАЙТЕ CREDO
CREDO — сайт і часопис для читачів, які хочуть жити свідомою вірою. Якщо Вам подобається те, що ми робимо, долучайтеся до збору коштів для праці редакції. Ми цінуємо кожен внесок!
Виберіть суму
грн/місяць
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.
Підпишіться на розсилку
Кожного дня ми надсилатимемо вам листи з найважливішими та найцікавішими новинами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: