Відео

«Вийшла заміж, але не повінчалася». Вечірній чай

09 Вересня 2020, 20:41 1232

Щосереди о 21.00 год. Свої запитання пишіть у коментарях.

 

Питання від глядачів:

Скажіть будь-ласка я вийшла заміж але ще не повінчалися, оскільки мій чоловік розвідник і уже був вінчаний. Чи можу я приймати причастя не по вінчавшись? І так як він православний у них можна взяти так зване розвінчання чи не буде мені це потім гріхом якщо ми повінчаємося у православній церкві. Так як знаю що у костелі нас не повінчають.
 
(Наведено попереднє питання для розуміння контексту)
Це питання мене турбує багато років я запитувала в священників, на сповіді говорила, бо воно мене колись приводило в несприйняття і навіть в осуд священника. Потім на іншій сповіді я знову зачіпила те питання і цей священник дав пояснення, я ніби зрозуміла, але всерівно, як бути далі, як правильно поступати. Так от ситуація: як би я не хотіла гарно висловитись, але моя сестра відбила чоловіка від іншої сім’ї(не оправдовую її, але він з тією жінкою мав не щасливий шлюб) , вони живуть вже 10 років і її не сповідають, саме того я не розуміла чому, священник з сповідальниці пішов і нічого їй не пояснив, мене то збентежило і приведо до осуду. Потім на другій сповіді мені пояснили, що вона не може отримати відпущення і розрішення, тому, що живе в гріху, та той момент мене відповідь задовільнила, але зараз сестра ще не сповідається бо надалі проживає з тим чоловіком, в них все добре, гарна сім’я, донечці вже 9 років. Виходить якщо вона розійдеться з чоловіком, щоб не жити в гріху і мати можливість висповідатись і запричаститись їй потрібно буде свідомо свою дитину залишити без батька і розірвати хороші стосунки і гарну щасливу сім’ю. Як бути в такій ситуації?
 
 
Щиро дякую за відповідь. Все нормально я сприймаю адекватно критику. Розумію, що це не моя справа і не моя головна біль, і мені краще б було зосередитись на духовному зростанні своєї душі та збагачені, але я ще не почула всетаки те, що мене б остудило до тієї ситуації. Слухаючи вас мені пригадалась історія Давида та Версавії, знову ж таки розумію, що це не приклад для наслідування, але сталося як сталося, і я ще раз кажу, що не виправдовую свою сестру. Розумію що ви зараз не перепишете заповіді, щоб підлаштувати під цю ситуацію.
Історія почалася і тягнеться дуже давно, моя сестра була одружена і 10 років не могла завагітніти, але всетаки Бог подарував їй дитинку, та прийняли недобре роди і дитинка була хвора, мала дитячий церебральний параліч. Прожила дівчинка 5 рочків, по лікарнях належались, наслухались від лікарів, натерпілись, але дитинка померла. Через 4 роки помер сестри чоловік. Потім сестрі різними способами, як одинокій жінці почав допомагати теперішній чоловік, на той момент він був одружений, я завжди була проти їхніх зустрічей, але в таких моментах ніхто нікого зазвичай не слухає, зав”язались в них стосунки, вони почали жити разом. Сестра завагітніла, вона лежала на збережені, але в неї стався викидень, через деякий час вона завагітніла вдруге і народила здорову дівчинку. Ось така історія. До речі вчора вона ходила сповідатись і я дуже тішуся за неї, звичайно їй причастя не дозволили приймати, але вона хоча б змогла порозмовляти з священником і висповідати той гріх з яким ходить. Так ми можемо робити іспит совісті перед Богом, і каятись в своїх гріхах на молитві постійно, але хочеться якогось діалогу і почути відповідь, а не відторження. Я розумію і знаю, що діалог також триває якщо читаєш Біблію, тому що таким чином до нас промовляє Господь і ми отримуємо відповіді на запитання, але на привеликий жаль моя сестра не читає Слова Божого, і так, це і є проблема номер один. Ще раз дякую за приділену увагу, за витрачений ваш дуже цінний час. Дякую Богу, що натрапила на ваші стріми чисто випадково і тепер черпаю відповіді на запитання і роздуми над Словом Божим. Нехай вас Бог благословить в служінні, та в житі, ви робите дуже важливу справу.
 
Де батькам отримати знання щоб готувати дитину до Причастя вдома?
Можливо, посилять карантин, катехези відмінять
 
Чи дозволено католикові, щоб за нього молилися і згадували в Службі Божій в православній церкві? Наприклад: православний друг подав записку за здоров’я свого друга-католика в православну церкву. Чи повинен католик просити не подавати записок за молитви за нього в православному храмі? І чи дозволяється, щоб за католика молилися православні друзі в приватній молитві? 
 
Як розуміти Івана 14.2 “В домі Отця Мого обителей багато”що саме мається на увазі , можна це трактувати як те що Господь створив багато світів подібних нашому?
 
при читанні Євангелія завжди кажуть рік перший, рік Б
тощо Що це за позначення?

Ще, учора була дискусія тут на ФБ Кредо.
Й один з коментаторів писав шо під час Синоду по Амазонії Папа освятив серед іншого статую індіанської богині землі й типу виразив пошанування їй. Але в інтернеті про це пишуть лише сайти-сміттярки.
Що там направду сталося?
 
Я є православна, наш священик сказав, що можу слухати і католицьких отців, адже ми всі християни. Останнім часом читала багато про перехід від земного життя до вічного. Цікавить як католицька церква говорить про перехід душі, чи правдиві ті твердження, що доля душі невідома до Божого суду. І що молитвами ми можемо допомогти покійному?
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

СЮЖЕТ

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

pb.ua: 4731 1856 1920 9130

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: