Біблійні роздуми

Вірність Богові

13 Квітня 2017, 08:56 2890

Літургійні читання східного обряду та роздуми із журналу «Скинія».

Під час Великого Посту ми намагаємось стати ближчими до Бога, прагнемо ще раз усвідомити, хоча б трішечки, величину жертви Ісуса Христа та Божу любов до нас.

Сьогоднішній  уривок про початок Страстей Господніх, окрім подій, які описані в ньому, також зображає почуття, які відчував Ісус: зрада та відкинення. Ісус молився в Гетсиманському саду і просив учнів молитись разом з Ним, а вони кожного разу засинали, залишаючи Його одного. Юда Іскаріот по справжньому зрадив Його. Учні, після трьох років слідування за Ісусом, при першій серйозній небезпеці, злякались і втекли. Петро відмовився від  Нього тричі. Первосвященники, які навчали раніше юдейський люд про прихід Месії, відкинули Його і видали на смерть.

Ісус є в повноті Богом і в повноті Людиною. Тому наші відчуття як людей ‒ бути зрадженим, відкиненим у найтяжчу хвилину життя найближчими людьми, самотнім і приреченим на смерть, ‒ Ісус переживав в повноті всього болю. І все одно, навіть зрадника Юду, Він називає другом (пор. Мт 26,50).

Уявімо, чоловіка та дружину, які жили в подружжі біля трьох років і мали досить насичений і гарний час жити поряд разом. Раптом настає небезпека і дружина зраджує чоловіка, видає його на смерть і втікає, а потім відрікається, що взагалі не знає його. Можемо лише уявити, що відчуває в такій ситуації той чоловік.

На жаль, від самого свого початку людство мало проблему з вірністю Богу. Люди постійно зраджували Божим наказам, стосункам з Богом, Божій любові. А Він все одно нас любить і йде на смерть за нас, невірних, грішних і зрадників. В ці дні перед Воскресінням Господнім прошу Бога про благодать бути вірною Йому та Його любові.


Журнал «Скинія» — греко-католицький двомісячник, присвячений щоденній духовності.

Підтримайте автора роздумів — «Скинію»! Картка ПриватБанку: 4731 2191 0117 4856.
Обов’язково просимо написати електронного листа на адресу skinia.ua@gmail.com

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books