Біблійні роздуми

Дай мені щастя, що буде мов річка

09 Грудня 2021, 18:58 2949

Роздуми над Божим Словом на п’ятницю ІІ тижня Адвенту

 

 

Так говорить Господь, твій Відкупитель, Святий Ізрáїля: «Я — Господь, Бог твій, який тебе навчає про корисне, який тебе веде по дорозі, що нею маєш ходити. Якби ж то ти вважав на Мої заповіді! Щастя твоє було б, мов річка, а справедливість твоя — як хвилі в морі. Немов піску, було б твого потомства; тих, що вийдуть із твого лона, немов його зернят; ім’я твоє не щезло б, не зникло би з-перед Мого обличчя».

Іс 48, 17-19

Народ Божий переживає жахливі часи. Єрусалим — зокрема, Храм, де вони зустрічалися з Богом, — лежить у руїнах, а самі юдеї перебувають у вигнанні. Очевидно, вони дуже згрішили, зійшли зі шляху служіння Господу — і це призвело до катастрофи. Як їм тепер повернутися до Бога?

Звісно, з Його допомогою. Вустами пророка Ісаї Бог обіцяє повести їх тим шляхом, яким вони мають іти. Більше того, Він обіцяє відновити їх, зцілити та повернути у стан благодаті. Іноді нам дуже важко повірити в таке прагнення Господа, особливо — коли, подібно до ізраїльтян, ми віч-на-віч стикаємося зі своїми гріхами. Тож об’єднаймо свої молитви з молитвами цих вигнанців, закликаючи Бога наблизитися до нас, узяти за руку та вказати правильний шлях:

Господи, веди мене дорогою, якою маю ходити. Часто я далеко відхожу від Тебе та, як ті ізраїльтяни, збиваюся зі шляху. І тоді лише Ти можеш урятувати мене від поневірянь у гріховній пітьмі. Можеш не тільки вказати правильний напрямок, а й дарувати благодать подолати всі спокуси. Ти обіцяв ізраїльтянам вивести їх із вигнання; допоможи й мені пізнати Твою волю та йти дорогою, що веде до Тебе.

Господи, допоможи мені зважати на Твої повеління. Допоможи мені чути Твій голос у своєму серці та виконувати Твою волю. Поможи навчитися відпускати всі мої хвилювання й страхи та з умиротвореним серцем споглядати велику таїну Твого втілення й життя серед нас. Адже саме в цьому полягає суть Адвенту. Як Ти обіцяв благословити ізраїльтян, благослови й мене залишатися чутливим до Твого голосу та наслідувати Тебе.

Господи, дай мені «щастя», що буде, «мов річка», яке Ти обіцяв ізраїльтянам. Нехай багатство Твоєї милості знову й знову омиває мене, як морські хвилі. Допоможи мені повірити, що Ти назавжди відродив мене й ніколи не покинеш. І так само, як Ти зробив це для Вибраного народу, дай мені впевненість у тому, що, слухаючи Тебе і йдучи за Тобою, я отримаю благословення Твого життя».

«Господи, Ти мій Відкупитель. Дякую Тобі за рясне милосердя, яке являєш мені».

Cлава Отцю, і Сину, і Святому Духу і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Підпишіться на «Слово між нами» у Telegram та Instagram, а також приєднайтеся до чату Роздумів над Словом Божим у Viber.

Дивіться YouTube-канал журналу «Слово між нами»

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: