Роздуми

7 медових пластирів для душі

07 Грудня 2015, 10:22 2345
мед

Кожного дня Господь прагне полегшити твої страждання, прикладаючи пластирі свого Слова до твоїх ран.

Медом колись лікували запалені рани. Слово «пластир» означає не виключно клейку наліпку, а суміш меду і трав, яку прикладали до хворого місця. Обери 7 будь-яких днів та «приклади» до них пластир-Слово, яке може загоїти твої рани; Мед, який може утамувати твій біль, бо з уст Його «крапле медом» (пор. Пп 4, 11).

День 1

«Бо Бог, який сказав: "Нехай із темряви світло засяє", — він освітлив серця наші, щоб у них сяяло знання Божої слави, що на обличчі Ісуса Христа» (2 Kор 4, 6)

Любий друже, що читаєш ці слова, не дивися на свої вчинки цього тижня, не дивися на те, як можеш змінитися; дивися виключно на те, що Ісус спас тебе задарма і ти не можеш нічого зробити, щоб заслужити на це. До того ж, ти не мусиш нічого робити, достатньо лише прагнути цього!

День 2

«Господь створив мене почином путі своєї, першою з його чинів споконвічних. Я настановлена була від віку, від початку, раніше, ніж земля постала» (Прип 8, 22‑23).

Якщо прагнеш бути Його насолодою щодня; якщо хочеш бути митцем, коли Він створює; якщо хочеш грати довкола землі (пор. Прип 8, 31), знаходячи в Його очах радість серед усіх інших людей, — будь терплячим та відважним. Будь готовим ризикувати! Тоді це станеться!

День 3

«Я притягав їх людяними мотузками, — поворозами любові. Я був для них, неначе тії, які здіймають ярмо в них із шиї. Я нахилявсь над ними й давав їм їсти» (Oс 11, 4).

Бог не знеохочується! Навіть коли ми відходимо, Він і надалі продовжуватиме нас любити. У серці Він постійно повторюватиме: «Я полюблю ще раз, ще раз очищу, ще раз прийму».

День 4

«Не виконаю палаючого гніву мого, не буду нищити більш Ефраїма, бо я — Бог, не людина; Святий посеред тебе; я не вломлюся в місто» (Oс 11, 9).

Пам’ятай, якщо Ти створений Богом, то маєш Його серце, а Він уміє постійно давати нам новий шанс. Його нічого не радує так сильно, як те, що хтось до Нього повертається.

День 5

«"Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією твоєю душею і всією силою твоєю і всією думкою твоєю; а ближнього твого, як себе самого." "Ти добре відповів, — сказав [Ісус], — роби це й будеш жити"» (Лк 10, 27‑28).

Може, варто прожити хоча б один день, зовсім не думаючи про власні потреби. Якщо хтось не благословляє тебе, поблагослови його. Може, зроби собі завтра такий день, коли будеш ходити від людини до людини, особливо до тих, які чимось тебе образили, кепкували з тебе або чимось зранили, благословляючи їх. Якщо ти думаєш зараз про якісь ближчі відносини, зроби це дослівно: зроби на його чолі знак хреста. Якщо це хтось не дуже близький — то, може, не варто; однак благослови його подумки.

День 6

«Сліпі бачать і криві ходять; прокажені очищуються і глухі чують; мертві воскресають і вбогим проповідується Добра Новина. Щасливий, хто через Мене не спотикнеться» (Mт 11, 4‑6).

Ми всі належимо до Бога. Ісус нас нікому не віддасть, не дозволить, аби хтось нас забрав. Ти належиш Ісусові. Пам’ятай про це протягом найближчого тижня. Він боротиметься за Тебе.

День 7

«Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших, — ви Мені зробили» (Mт 25, 40)

Може, у Святвечір — коли вже встанеш з‑за столу після споживання різних смаколиків — ти знайдеш трохи часу перед різдвяною Месою для того, щоби вийти з дому на прогулянку та якомусь перехожому просто сказати: «Веселих Свят. Нехай Господь прийде до тебе!»

о. Адам Шустак, ОР Stacja7.pl
Переклад: Мирослава Сиваківська, СREDO

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books