Коментарі

Як пережити Адвент під час війни? Поради Апостольського Нунція

01 Грудня 2023, 17:09 1437

Як добре пережити Адвент під час болю війни? Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас радить тривати у молитві протягом цього часу очікування на прихід Господа

Зокрема архієпископ Вісвальдас Кульбокас сказав:

— Це вже другий Адвент, що ми починаємо переживати в часі повномасштабної війни. У цьому часі ще більше ми хочемо бути в молитві, бо знаємо, що тільки людськими силами ми не зможемо перемогти, ані знайти мир, справедливість, тому що ми  бідні. Ми не маємо достатньо можливості ні фізично, ні політично, ні військово. Тут кожний з нас робить те, що можемо: військовий – те, що він може і небагато, ми, віруючі, теж робимо те, що можемо і це не є багато. Але теж читання, які ми читаємо в цей період, нам показують, що це не перше випробування. Багато разів Бог Отець випробував Свого Сина. Випробування не означає, що Господь нас не любить, але Він хоче нас бачити у молитві. Я не кажу в радості, тому що я не думаю, що тут ми можемо радіти. Можемо радіти тим аспектом, що ми маємо Господа, радіти у вірі, в дусі, коли і тіло вже виснажене або поранене, або коли я думаю про полонених. 

Кожного ранку, коли звершую Месу, я думаю спершу про депортованих дітей, про поранених і про полонених, тому що я не знаю скільки вони мають можливості молитися. Думаю, що напевно не мають сил молитись і тут ми мусимо витримати це випробування з Ісусом. Він є наша радість і наша сила», — сказав Апостольський Нунцій в коментарі офіційному сайту РКЦ в Україні.

 

Інші статті за темами

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books