Біблійні роздуми

Чекання як спосіб виховання

25 Лютого 2016, 18:38 3772 Біблійний курс «Дабар»
молитва

Роздуми над Словом Божим на п’ятницю ІІ тижня Великого Посту

Любов, перш за все, — довготерпелива.

У нашому житті катастрофічна нестача терпеливості та вміння чекати як у маленьких, так і великих речах. Фастфуд-їжа як замінник спільної трапези. Фастфуд-стосунки як замінник справжніх відносин. Фастфуд-молитва як замінник спілкування з Богом. Вимагаємо фастфуд-зцілення від Бога, не розуміючи, що Він — Бог, у якого все ВЧАСНО.

Коли ми розбираємо уривки зі Святого Письма, де описується доля праведних і грішних, наша увага більше звертається саме до останніх, адже саме з ними ми себе зазвичай асоціюємо. Проте спробуємо подивитися, якими описуються добрі виноградарі у сьогоднішньому уривку, щоб зрозуміти, яку траєкторію руху нам пропонує Господь.

«Злих люто вигубить, а виноградник передасть іншим виноградарям, які будуть вчасно віддавати його врожай».

Тобто для того, щоб отримати у спадок виноградник і бути добрим управителем, достатньо приносити плоди вчасно. Підкреслюються не масштаби та об’єми, а тільки час. Можемо вимагати від себе нереальних звершень, нездійсненних постанов — проте чи настав наш час для цього?

Грецький переклад цього ж слова використовується для позначення часу, коли Господар посилає свого Сина — «Коли ж достигли плоди», або ж «Коли настав час плодів».

Ми просимо Бога змінити наше життя, прийти і виправити певну ситуацію. Можемо нарікати на те, що не бачимо Його дії. Часто в такі моменти можемо відчувати пустку або ж покинутість. Тоді варто просто відійти. Чекання — спосіб терапії Бога, Його особлива методика для того, щоб ми «дозріли» для перемін. Питання полягає лише в тому, чи готовий я витривати у цьому чеканні.

У переліку характеристик любові у 13 розділі Першого послання до Коринтян першою ознакою любові вказана довготерпеливість. Той, хто любить, уміє чекати. Чекати на зміни, чекати на дозрівання. Господь як Той, Хто є Любов, чекає, коли ми будемо готові для того, щоб почати діяти. Чи витримаю я?

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books