Поради

Проста практика споглядання, яку застосовувала свята Фаустина

26 Серпня 2022, 12:15 2727

Спогляданню Бога в буденності служить проста практика, яку с. Фаустина використовувала у своєму чернечому житті.

Коли вона захотіла це змінити — їй не дозволив сам Господь Ісус, знаючи, як багато користі ця практика дає духовному життю.

 

В чому полягає споглядання Бога у буденності?

Характерною рисою духовності св. Сестри Фаустини є споглядання Милосердя у буденності. Сестра Фаустина вчить споглядати Бога в нашій звичайній щоденності, тобто відкривати Його у своїй душі та переживати все своє життя невідлучно від Нього. «Я не шукаю щастя поза внутрішнім світом, у якому перебуває Бог, — зізналася Фаустина у своєму «Щоденнику». — Я тішуся Богом у своєму нутрі, тут я з Ним перебуваю постійно, тут моя найбільша з Ним близькість, тут я з Ним перебуваю безпечно, сюди не сягає людський погляд. Пресвята Діва заохочує мене до такого перебування з Богом» (Щ  54; пор. Щ 1793).

 

 

Одна проста практика

Спогляданню Бога в буденності служить проста практика, яку с. Фаустина використовувала у своєму чернечому житті. Коли вона захотіла це змінити — їй не дозволив сам Господь Ісус, знаючи, як багато користі ця практика дає духовному життю.

Ця практика полягає у єднанні з Ісусом, який мешкає в душі, — наприклад, через молитовні заклики. Послідовне застосовування цієї практики приносить щедрі плоди в духовному житті: розвиває особовий зв’язок любові з Богом і провадить до щораз повнішої участі в житті та місії Христа. Це дає змогу спільно з Ним проживати своє життя в усіх вимірах.

 

 

«З Ним іду до праці, з Ним іду на відпочинок»

«З ним я йду до праці, — писала Сестра Фаустина, — з Ним іду відпочивати, з Ним страждаю, з Ним радію, живу з Ним, а Він у мені. Я ніколи не сама, бо Він мені постійно товаришує, Він присутній у мені в кожну мить» (Щ 318). Якщо так практикувати споглядання Милосердя в буденності, то це не вимагає відлюдництва від світу, перебувати в монастирі. Ця практика може бути застосована в кожному покликанні.

В часи величезного страху, браку почуття безпеки й любові Бог, через життя св. Сестри Фаустини, нагадав істину про своє перебування в людській душі, про що св. Йоан написав у своєму Євангелії, закликаючи перебувати з Ним.

Переклад CREDO за: Stacja7

 

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books