Світ

Крамниця «Бозна-що»

13 Січня 2015, 16:38 2579
Щецін магазин

У Щеціні (Польща) можна купити одяг і ґаджети з християнським посланням. Футболки, блузки, плаття, бейсболки, торбинки та різні дрібниці з написом «Бог знає що» — одна з головних пропозицій крамниці.

Також там можна випити чаю, кави, порозмовляти про духовні справи, ба навіть помолитися.

— Найбільше я радію, коли до магазину приходять невіруючі й купують це вбрання, — каже Соня Свяцка, хазяйка крамниці. — Моя мета — показати людям, які ще не пізнали Бога, що ми, віруючі, такі самі люди, як і вони. Хотілось би також і віруючим показати, що нас ніщо не відрізняє, окрім благодаті. Одні приймають її раніше і спроможні наблизитися до Бога, а інші потребують часу.

Соня Свяцка додає, що її прагнення — «збудувати міст поміж одними і другими, і таким мостом стала крамниця, яку я відкрила».

За її власними словами, вона стикалася з критичними зауваженнями щодо назви магазину — «Бог знає що».

— Я часто чую людей, які проходять вулицею або входять до крамниці й запитують, чому вона так називається, голосом, який вказує, що крамниці так називатися не слід. Віруючі люди дорікали мені, що то гріх проти Другої заповіді — «Не взивай імені Господа, Бога твого, намарно».

Після порад і роздумів вона, однак, переконалася, що справи якраз протилежні, і через цю марку та її справжнє значення повертається основоположне розуміння цього виразу. Це вже не «бозна-що», це «Бог знає», а не людина знає щось, — каже п. Соня.

Якось у цій крамниці один домініканець помолився за жінку, яка три роки страждала від болів у шлунку. Біль відступив — і завдяки цьому випадку крамниця стала ще й місцем духовної допомоги.

Соня Свяцка, перш ніж приїхати до Щеціна, шукала Бога у своєму житті. Спершу в буддизмі, потім у культурі північноамериканських індіанців, на їхніх церемоніях. Вона молилась і постійно шукала.

Перше навернення сталося під час подорожі на Гаваї, коли вона вивчала індіанську містику. Одна з жінок-старійшин була християнкою і розповідала про Христа. Тоді Соня почала пізнавати, читати Євангеліє. Потім були проповіді о. Адама Шустака в Кракові та вихід з алкоголізму.

В Кракові вона протягом семи років працювала у французькій корпорації, на керівній посаді. Полишила це, визнавши, що таланти, отримані від Бога, хоче використати для мети, яка відповідатиме сповідуваним нею цінностям. Приїхала до Щеціна, і коли вичерпалися попередні заощадження, — запитала Бога, що має робити. Наступного дня виник задум відкрити крамницю під назвою «Бог знає що».

За матеріалами: wiara.pl 

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

Польща
← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books