Україна

Реколекції Преображення: нести в собі відбиток світла Христа

17 Серпня 2015, 10:20 1698
Надвірна реколекції

У реколекційному домі сестер Служебниць Найсвятішої Діви Марії (УГКЦ) у Надвірній на Івано-Франківщині від 9 до 16 липня 2015 року відбувалися реколекції. Учасницями були самі сестри-служебниці.

Усім, хто брав участь у цих реколекціях під проводом Преосвященного Владики Гліба Лончини, було спокійно і затишно. І недаремно! Адже сестри перебували на надзвичайній горі — на горі Табор. Тому кожна учасниця, разом з апостолом Петром, могла би сказати: «Господи, добре нам тут бути!»

Напередодні великого свята Преображення Господнього владика Гліб обрав провідною темою саме цю подію. З неабиякою любов’ю та мудрістю він намагався ввести всіх учасниць реколекцій у це Боже таїнство. У щоденних повчаннях владика показував у всіх діях Ісуса, Його велич і любов до нас, людей. Розглядаючи глибше подію Преображення, допомагав перенести особливості того, що відбувалося на тій горі, у наше буденне життя. Дуже часто й ми, перебуваючи з Господом, поводимося подібно до апостолів: почуваємося «змореними сном», збентеженими, наляканими. Тобто відчуваємо все те, чого зазнали учні на горі Преображення: дивне світло, розмова пророків, якийсь голос із неба. У нашому житті також буває багато незрозумілих для нас речей, багато різних переживань, як радісних, так і сумних. І тільки завдяки Божому світлу ми здатні прийняти і повірити, що все в житті має сенс. Тільки Христос приходить і роз’яснює все, звільняє і дарує радість життя.

Преосвященний Владика невтомно повторював, що нам потрібно навчитися повсякчас пам’ятати про Господа. В усіх справах навчитися покладатись не на себе, а на Господа. У клопотах, радощах, кожної миті єднатися з Христом, цілковито жертвувати Йому своє життя. У теорії це виглядає саме собою зрозумілим, а ось на практиці ми нерідко живемо «власними силами», полишаючи Христа в стороні.

Час реколекцій — це час тиші та єднання з Богом. Владика Гліб із великою наполегливістю заохочував сестер звернути увагу на свою молитву, радив затримуватися на словах, щоб вони проникали наше серце і душу. Бо саме тепер Ісус дає нам приклад справжньої молитви. Сестри вдивдялися в сяюче обличчя Преображеного Ісуса, щоб могти побачити Його славу, щоб дозволити Йому віддзеркалитись у своєму житті.

На завершення духовних вправ чотири новички склали свої перші тимчасові обіти. Сестри Віра Герман, Анна Шабля, Юстина Іванчук і Тимотея Витрикус обіцяли, що наслідуватимуть Христа, преображаючись у Нього у своєму служінні. Також шість сестер відновили свої тимчасові обіти, підтверджуючи, що хочуть іти за Господом і дарувати своє життя потребуючим. Спільнота Служебниць молиться, щоб сестри, склавши свою посвяту, були вірні Богові та несли Його світло, любов і благодать для всіх дітей Христової Церкви.

с. Віра Герман

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books