Ватикан

Папа: богопосвячені вдови — особливе покликання і Божий дар для Церкви

06 Вересня 2018, 15:19 1605

Приймаючи представниць об’єднання вдів, які по смерті чоловіка посвятилися служінню Богові та Церкві, Папа Франциск поділився думками про значення цього покликання для всього Божого люду.

«Ваше посвячення Богові у вдівстві — це дар, який Господь робить своїй Церкві, щоб нагадувати всім охрещеним, що сила Його милосердної любові є дорогою життя та святості, яка допомагає долати випробування і відроджуватися в надії та радості Євангелія». Так сказав Папа Франциск, приймаючи у четвер, 6 вересня 2018 р., учасників паломництва до Рима, організованого «Товариством Пресвятої Богородиці Воскресіння» та «Спільнотою святої Анни пророчиці» — об’єднаннями вдів, які після смерті своїх чоловіків посвятилися Богові й служінню в Церкві, пише Vatican News.

 

Відкриваючи нове покликання

Промовляючи до посвячених вдів, Святіший Отець, цитуючи Апостольське повчання «Amoris laetitia», зауважив, що вдівство — це «особливо важкий досвід». Однак дехто виявляє вміння «зі ще більшою посвятою виливати свою енергію на дітей та онуків», відкриваючи в «цьому вираженні любові» нову «виховну місію».

«Якщо все це реальне для більшості з вас, смерть вашого чоловіка привела вас також до розпізнавання особливого Господнього покликання та до відповіді на нього, у посвяченні Йому з любов’ю і задля любові. Разом із вами я складаю Богові подяку за вірність Його любові, яка поєднує кожну з вас, незважаючи на смерть, із вашими чоловіками і яка покликала та посвятила вас у те, щоб сьогодні жити наслідуванням Христа в чистоті, послухові та убозтві», — сказав Папа. Таким чином, додав він, вдови дають також свідчення того, що «завдяки Божій благодаті й підтримці служителів та інших членів Церкви» можливо «жити євангельськими радами, виконуючи власні сімейні, професійні та соціальні обов’язки».

 

Особливий Господній дар

Назвавши посвячення у вдівстві особливим Господнім даром для Церкви, який нагадує про те, що сила Божої милосердної любові «допомагає долати випробування і відроджуватися в надії та радості Євангелія», Святіший Отець заохотив богопосвячених вдів «зосередити свій погляд на Ісусі Христі та розвивати особливі стосунки» з Ним, адже саме з серця, з’єднаного з Господом, та зі слухання Божого слова «черпаємо мужність і витривалість».

«Зумійте також і ви, через ваше життя Святими Таїнствами, свідчити цю Божу любов, яка для кожної людини є покликанням розпізнати красу і щастя бути любленими Богом. Єднаючись з Ісусом Христом, будьте закваскою світу, світлом для тих, які блукають у пітьмі та тіні смерті», — побажав Глава Католицької Церкви, заохочуючи проживати це посвячення «з простотою та смиренням».

 

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

Папа Франциск

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: