Свідчення

Великий Четвер. «Господи, дай нам святих священників!»

28 Березня 2024, 11:16 1305

Великий Четвер — день встановлення Євхаристії і Таїнства священства. Нема Євхаристії без священства ані священства без Євхаристії.

Священники, стаючи при вівтарі, щоби служити Святу Месу, роблять це для люду. У «Щоденнику» св. Фаустини є прекрасна молитва, яку люд може молитися за священників.

«Ісус дозволив мені увійти до оселі, де відбувалась Тайна вечеря», — пише св. Фаустина у «Щоденнику» про свій досвід Великого Четверга. «І я була свідком того, що там діялося. Однак найглибше [зворушила] хвилина, коли Ісус перед освяченням звів очі до неба і розпочав таємничу розмову зі своїм Отцем. Цей момент ми належно пізнаємо тільки у вічності. Очі Його були немов два пломені, обличчя сяюче, біле як сніг, уся постать велична, Його душа втомлена тугою; в мить освячення відпочила любов насичена — жертва повністю звершена. Тепер збудеться тільки зовнішня церемонія смерті — зовнішнє знищення, суть усього — у Тайній вечері» (Щоденник 684).

Суть усього — у Вечірнику (Горниці). Там відбулося встановлення двох таїнств, нерозривно між собою пов’язаних. Бо нема Євхаристії без священства, як і священства нема без Євхаристії. Свята Фаустина Ковальська знала, що зло найбільше нападає саме на священство, бо це шлях до того, щоб забрати в людей Хліб Життя. Вона написала свою молитву, якою сьогодні кожен може помолитися за священників, щоб вони були міцно збудовані на Христі й витривало ішли до святості:

«О мій Ісусе, прошу Тебе за всю Церкву, пошли їй любов і світло свого Духа, дай міць словам священників, що затверділі серця каялися і повернулися до Тебе, Господи.
Господи, дай нам святих священиків, Tи сам підтримуй їх у святості. O Божественний Архієрею, нехай міць Твого милосердя супроводжує їх усюди та береже їх від підступів і пасток диявола, які він постійно розставляє на душі священників.
Нехай міць Твого милосердя, о Господи, розбиває та знищує дотла усе те, що могло би затьмарити святість священника, бо Ти усе можеш»
(Щоденник 1052).

Переклад CREDO за:Opoka

 

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books