Біблійні роздуми

Вибратись у далеку дорогу

11 Вересня 2014, 18:47 2283 Біблійний курс «Дабар»
мандрівка

Роздуми над Словом Божим на п’ятницю ХХІІІ звичайного тижня, рік ІІ

Чи ти колись подорожував за кордон? Що для цього потрібно?

Оформити документи; визначити маршрут, щоб знати, як доїхати; забронювати ночівлю. І не завадить гід, який допоможе зорієнтуватись на місцевості, особливо коли ти вперше в цій країні.

Можна, звичайно, цього всього не робити, але тоді подорож навмання замість відпочинку перетвориться на справжній жах.

Ось скільки зусиль, аби організувати відпустку. Ми готуємось завчасно. Але чомусь саме наше життя часто «просто пробігаємо», зовсім не замислюючись. І сьогодні апостол Павло закликає нас не просто пробігти життя, а так, щоб осягнути мету — Царство Небесне. Це, так би мовити, «Незнана Країна». Й не на декілька тижнів, а на цілу вічність. Ось і варто замислитись: «Як я готуюсь у таку далеку подорож? Чи знаю, як туди дістатись? А головне — чи обрав собі Провідника, який мене туди приведе?».

«Чи може сліпий сліпого водити? Чи не впадуть обидва в яму?» (Лк 6, 39).

Як бачимо, замало обрати гіда. Бажано, щоб він був зрячий. Сліпота буває різна: фізична і духовна. Адже можна бути фізично зрячим, та не мати розуміння куди йти та що робити. У книзі Второзаконня можемо простежити зв’язок між зором і слуханням:

«… коли ти не будеш слухатися голосу Господа, Бога свого, щоб додержувати виконання всіх Його заповідей та постанов Його, … Господь поб’є тебе … сліпотою й божевіллям» (Втор 28, 15.28).

Виявляється, від того, чиє слово я слухаю у своєму житті, залежить, буду зрячим чи сліпим. І тут пригадується той же апостол Павло:

«Встав Савло з землі, і хоч очі його були відкриті, не бачив він нічого» (Діян 9, 8).

Виявляється, можна мати відкриті очі й бути невидючим. Але після того, як зійшов на нього Святий Дух, він прозрів (пор. Діян 9, 17-18). Це вже була інша людина.

Для нас Святе Письмо — як путівник, а Бог — гід, який не тільки знає, куди нас привести, а й сам є тим шляхом. Ось тільки від тебе залежить, чи дозволиш Йому вести тебе, чи читатимеш Путівник, залишений тобі Богом.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інші статті за темами

ПЕРСОНА

МІСЦЕ

← Натисни «Подобається», аби читати CREDO в Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ми працюємо завдяки вашій підтримці
Шановні читачі, CREDO — некомерційна структура, що живе на пожертви добродіїв. Ваші гроші йдуть на оплату сервера, технічне обслуговування, роботу веб-майстра та гонорари фахівців.

Наші реквізити:

monobank: 5375 4141 1230 7557

Інші способи підтримати CREDO: (Натиснути на цей напис)

Підтримайте фінансово. Щиро дякуємо!
Напишіть новину на CREDO
Якщо ви маєте що розказати, але початківець у журналістиці, і хочете, щоб про цікаву подію, очевидцем якої ви стали, дізналося якнайбільше людей, можете спробувати свої сили у написанні новин та створенні фоторепортажів на CREDO.

Поля відмічені * обов'язкові для заповнення.

[recaptcha]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Immediate Unity z-lib books